Информации

Различни видови навртки за прицврстување

2022-05-06
1. Користете две идентични навртки за навртување на истата завртка и додадете вртежен момент за затегнување помеѓу двете навртки за да го направите поврзувањето на завртките сигурен.
2. Специјалниотнавртка за прицврстувањетреба да се користи заедно со еден вид мијалник против лабаво. Специјалната навртка за заклучување не е хексагонална навртка, туку кружна навртка. На обемот на навртката има 3, 4, 6 или 8 засеци (во зависност од големината на навртката и серијата производи на производителот). Неколку засеци се и централната точка на алатот за затегнување и прицврстувањето на бајонетот за миење на бравата.
3. Се дупчат дупка со навој од надворешната површина на навртките до внатрешната површина на навојот, која се користи за навртување на завртката со мал дијаметар со вдлабната глава. Целта е да се примени центрипетална сила на конецот за да се спречи олабавување на заклучната навртка.
4. Нанавртки за прицврстувањесе составени од два дела, секој дел има влечкани камери. Бидејќи аголот на наклонот на дизајнот на внатрешниот клин е поголем од аголот на навртката на завртката, комбинацијата ќе биде цврсто интегрирана во една целина. Кога ќе се појават вибрации, навртките против олабавување DISC-LOCK се влечкаат едни со други, се создава напнатост за подигнување за да се постигне ефект против олабавување.

5. Со подобрување на дизајнот на структурата на конецот, може да се добие функција за самозаклучување без да се потпираме на други надворешни фактори, така што нејзината применливост е поширока од горенаведените типови. Постојат многу видови на заклучувачки навртки, како што се најлонските навртки, навртките за прирабница итн. Со еден збор, овој виднавртки за прицврстувањеигра улога во спречување на олабавување.

 tainless Steel Hex Nut